Chakra’s

Spirituele groei kan voor mij niet plaats vinden zonder het werken met de chakra’s. Ons lichaam bestaat uit een aantal chakra’s, waaronder 7 belangrijke hoofd chakra’s. Dit zijn constant bewegende, draaiende energiecentra waarin alle informatie ligt opgeslagen van heel ons leven. Ik begon te werken met mijn chakra’s in een periode in mijn leven waarin ik niet lekker in mijn vel zat. Mijn lichaam was continue moe en pijnlijk. Door te gaan mediteren en te gaan werken met mijn chakra’s ging er een enorm veld aan inzicht en mogelijkheden open.

Het belangrijkste wat ik me in eerste instantie realiseerde was, dat mijn chakra’s veel te open stonden, waardoor er te veel van mijn eigen energie naar anderen stroomde. Dit verklaarde veel van mijn vermoeidheid. Maar andersom nam ik ook onbewust te veel ongewenste energie van de ander op. Als dit proces maar lang genoeg aanhoudt, raakt je lichaam van slag. Ik leerde om mijn energie in eigen beheer te nemen, waardoor ik veel energieker werd maar ook steeds meer gefascineerd raakte om met de chakra’s te werken.

In 2006 heb ik de opleiding Healing, Reading, Lightworker afgerond. Tijdens deze 4 jarige opleiding kon ik met hartenlust werken met de chakra’s en het is een dagelijks onderdeel van mijn zijn geworden.

Wanneer je werkt met je eigen energieveld  kan je enorm veel over jezelf ontdekken en daarin gewenst transformeren.

Er zijn veel boeken geschreven over de werking van de chakra’s en ook op internet is er veel informatie te vinden. Persoonlijk vind ik het chakra werkboek van Judith Anodea een heel fijn boek om met je chakra’s aan de slag te gaan. Het boek omschrijft bij elk chakra heel uitgebreid de locatie in je lichaam, de functie, welke organen ermee zijn verbonden. Wat je kan doen aan meditatie en/of yoga oefeningen om dit chakra weer in balans te krijgen.

Tijdens een healing en reading maak ik contact met je aura en chakra’s en voel waar de energie blokkeert. Het weer in balans brengen geeft ruimte en nieuwe energie. Je krijgt ook de inzichten mee, waar je de energie hebt vastgezet en hoe dit te voorkomen.
Ik wil je graag leren hoe je je eigen energie in beheer kunt nemen. Dit is het herkennen en erkennen van jezelf.