Wat is een aura?

De aura  is het energieveld om alle levensvormen, d.w.z. de verschillende energielagen om mensen, dieren, planten en stenen. De aura fungeert als een koepel waarbinnen zich alle energie bevindt en ze beschermt onze levenskracht.

De gemoedstoestand van de mens is in de aura terug te vinden, het is de uitstraling van hoe je  jezelf voelt, de energie-uitdrukking van wie je bent. Het is een altijd aanwezig levend geheel waar jij je meestal niet bewust van bent. Als je verdrietig of bang bent zal je aura klein worden. Bij blijdschap zal het uitdijen. Het is de energie-uitstraling van de 7 hoofdchakra’s die in je lichaam zijn werk doen. In je energielichaam zit alles opgeslagen; alle ideeën, meningen, overtuigingen, gevoelens, patronen, fysieke klachten. Dit alles heeft een energievorm en kleur in je aura.

Je aura is in en om je heen en heeft een grens. Buiten de grens begint de rest van de wereld.

Naast uitstralen van energie, neemt  je aura ook energieën van buiten op. Het is, net zoals je gedachtenwereld, gevoelig voor indrukken van buitenaf. Dit opnemen van energie van buitenaf gebeurt meestal onbewust. Het is net als met magneten, gelijksoortige energieën trekken elkaar aan. Er is een voortdurende communicatie en uitwisseling tussen onze aura’s. Denk er maar aan dat je van sommige mensen moe wordt en van andere juist weer opknapt. Soms kan het dus belangrijk zijn om je aura te laten schoonmaken of dit zelf te doen, waardoor je weer beter in je eigen energie komt en blijft. Tijdens een aura/chakra healing wordt het energieveld ontdaan van haar ballast, opgefrist en sterker gemaakt. Je wordt weer in je eigen kracht gezet.